Griffin Pipes&Drums
Griffin Pipes&Drums
Griffin Pipes&Drums
Griffin Pipes&Drums
Hem Om Griffin   Lyssna Länkar


Se Griffin i mediabruset

http://www.youtube.com/watch?v=hu8NJdeUPNo

http://svtplay.se/v/2170989/rampljuset/del_6_av_16
OBS, det spännande börjar först vid 14:30!!Skandinaviska mästerskap i Hvidovre maj 2010.

Det var molnigt och tidvis lite blåsigt när deltagarna i solotävlingarna i säckpipa och trumma värmde upp i Hvidovre strax utanför Köpenhamn. Tävlingarna hölls dels på en idrottsplats, dels på en mycket liten friluftsteater.

Tidigare år har det varit deltagare från Tyskland, Nederländerna och Storbritannien men i år var de flesta danskar. Det enda svenska inslaget stod Griffin P & D från Malmö för. Magnus, John och Jane försvarade de svenska färgerna med den äran. Vår nya trummis Jane tävlade i marsch för nybörjare och jag lade märke till att domaren inte började skriva på protokollet med en gång vilket är ett gott tecken. Hon blev trea och det är mycket bra eftersom hon har spelat mindre än ett år. Danskarna får se upp när Jane får ännu mer rutin!
Magnus vann hornpipe/jig och blev trea i march/strathspey/reel och det senare förvånade mig. Han spelade så bra att det åtminstone borde räckt till en andraplats också. Tyvärr tyckte inte den skotske domaren som jag. John vann inte men tog två andraplatser och det är bra det också. Våra danskar vänner behöver inte lägga beslag på alla priser. Det här inspirerar oss alla att lägga på ett kol till framtida tävlingar! /Gun Friberg

 

 

Läs mer om oss, vår träning, se bilder från spelningar m.m.

 

Griffin Pipes & Drums på  Spillepengsdagen, aug06

 
The Griffin Pipes & Drums, Box 4511, 203 20 Malmö
Tel svar: 040 - 49 68 02
e-post: info@griffin.se
 
 
webmaster@griffin.se